Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

13. 01. 2020. 07:43 >> 07:40
1

DAKOVIĆ

Hrana na našem tržištu evropskog kvaliteta

Hrana u Crnoj Gori je u visokom stepenu bezbjedna, država je uspostavila efikasan sistem sigurnosti hrane usaglašen sa standardima EU – sistem koji je zavrijedio povjerenje potrošača, kazala je u intervjuu za Pobjedu direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Zaposleni u toj instituciji, prema njenim riječima, dobro rade svoj posao, pa su samo prošle godine spriječili da na crnogorsko tržište uđe više od 1.150 tona razne vrste hrane koja nije odgovarala parametrima bezbjednosti i kvaliteta.

Govoreći o kontroli unutrašnjeg tržišta kada je u pitanju prodaja meda, Daković je istakla da su mjere koje su sprovodili doprinijele da na tržištu ima mnogo manje tvorevina koje su se prodavale kao med, a nijesu proizvod pčela.

“Kada je hrana u pitanju, nulti rizik ne postoji – lanac proizvodnje hrane je jako dugačak i ako jedna karika u lancu zakaže onda se može desiti da hrana bude nebezbjedna”, poručila je Daković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније