Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2020. 21:15   >>  21:10 7

ČETVRTI PUT

Bjelopoljac najbolji student Medicinskog fakulteta u Beogradu

Bjelopoljac Šućro Madžgalj već četvrti put proglašen je za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Veliki trud i znanje su mu otvorili vrata brojnih klinika širom planete gdje se usavršava a o njegovim stručnim radovima priča se na svjetskim ljekarskim kongresima. Iako ga čeka blistava karijera već sada se može reći da je ponos svog grada i države koju predstavlja na najbolji način.

Šućro Madžgalj iz Bijelog Polja najbolji je student Medicinskog fakulteta u Beogradu. Sa prosjekom 10 već četiri godine zaredom laskavo priznanja odlazi u ruke uspješnom Bjelopoljcu, koji kaže da mu pored zadovoljstva i ponosa nagrade stvaraju i veliku odgovornost i obavezu.

“Definitivno je značajna za mene i jako sam ponosan na nju svakako, ali nekako predstavlja plemenitu odgovornost. Moja država Crna Gora i prvenstveno predsjednik Opštine gospodin Petar Smolović, stalno ističući i osnažujući svaki moj uspjeh, svaki moj podvig, ostavili su neki amanet, dakle nosilac sam jednog krsta odgovornosti da moram stalno da se unapređujem”, kazao je Madžgalj.

Iako u srednjoj školi nije ni slutio da će studirati medicine, Šućro je danas presrećan što je baš ljekarski poziv odabrao za buduće zanimanje medicina.

“Medicina, to je bila neka potpuno najmanje interesantan domen i eto, upisao sam je zato što prosto možda je zato što ja volim izazove i ne znam šta upisuje, definitivno nisam znao šta je medicina i sad pošto znam nijesam se pokajao”, dodao je Madžgalj.

Velika upornost, trud i znanje otvorili su mu brojna vrata. Njegovi naučni radovi zapaženi su na ljekarskim kongresima širom svijeta. Svoje znanje usavršava i na poznatim klinikama, a gdje god ode ponosno ističe svoje porijeklo.

“Od Valensije, preko Ljubljane u Sloveniji, do Portugala i na kraju u Kini, možemo da vidimo kakvi su medicinski sistemi u drugim zemljama, na koji način se pristupa pacijentu, kakvi noviteti u nauci postoje, koje ćemo moći vjerovatno da implementiramo kroz neke naše terapijske modalitete. Ja uvijek ističem moje Bijelo Polje, moju Crnu Goru, kao neko ko je uvijek stajao i za mene i apsolutno osnaživao i ohrabrivao svaki moj pokušaj, podsticaj da se istaknem i da budem jedan od boljih”, kazao je.

Šućru je ostalo još godina do završetka akademskih studija, a već sada ima mnogo ponuda za dalje školovanje.

“Mislim da kada završim fakultet da ću ići na neke PG studije. Sad vidjećemo gdje, postoje različite ponude. Psihijatrija je nešto što me već opsjeda godinama unazad, a vjerovatno ima i korijene u srednjoj školi, ali naravno imam još godinu dana da vidimo”, kazao je Madžgalj.

Za svoje dostignuće Šućro je nagrađen i priznanjem Opštine Bijelo Polje, ali i crnogorske Ljekarske komore. Madžgalj je već sada najbolji ambasador Bijelog Polja i svoje države koje sa ponosom predstavlja širom planete.

Prilog: Milica Sekulić, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније