Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 01. 2020. 09:42 >> 10:04

PEROVIĆ UPOZORIO

Australija dokaz klimatskih promjena

Katastrofalni požari koji bukte u Australiji pokazuju da klimatske promjene nijesu samo bajka, ocijenio je direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović.

 

On je u Jutarnjem programu na Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) ukazao na katastrofalne posljedice požara koji bukte Australijom, nanoseći neprocjenjivu štetu po biljni i životinjski svijet.

"Ako znate da je gotovo milijardu vrsta nestalo... zanimljiv je podatak o koalama kojih ima 28,000 i da je sagorjela trećina njihovog staništa. Juče je jedan internacionalni medij javio da je 25.000 jedinki te vrste koja je prepoznatljiva za Australiju stradalo, što je svakako nemjerljiva šteta. Definitvno je i 26, 27 ljudskih života nešto što bi trebalo da zabrine sve nas", kazao je Perović.

On upozorava da klimatske promjene nijesu samo bajka, kao što su neki naučni krugovi željeli da nam prikažu da je to prirodni proces.

"Već da definitivno postoje posljedice koje su itekako vidljive i čije su razmjere neprocjenjive", rekao je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније