Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2020. 12:10 >> 12:09

SNP

Stvoriti uslove da građani ostanu na svojim ognjištima

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra da se mora donijeti jasna strategija ostvarivanja ravnomjernog regionalnog razvoja, te definisati precizne mjere koje će podstaći naše ljude da ne napuštaju svoje domove.

"Vlada Crne Gore, umjesto praznih priča i lažnih obećanja, konačno mora našim građanima stvoriti uslove da tu, gdje su svoji na svome, mogu živjeti dostojanstveno od svog rada", navodi se u saopštenju SNP-a.

Zvanična statistika, kako su kazali, pokazuje ono što je trend već dugi niz godina.

"Za 11 mjeseci 2019. godine iz četrnaest opština u Crnoj Gori odselilo se više građana nego što se u njih doselilo", navodi se u saopštenju.

U odseljavanju, kako navode, prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, čiji žitelji najčešće odlaze u Podgoricu i na primorje.

Ove pokazatelje smatraju još jednim jasnim porazom Vlade Crne Gore i njenog premijera.

"On se tako glasno hvalio mjerama preduzetim u cilju postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, a posebno desetinama miliona eura koje su navodno uložene u sjever naše zemlje. Da je to zaista istina, stanovnici većine crnogorskih opština ne bi napuštali svoja ognjišta kako bi se mučili i živjeli kao podstanari u Podgorici ili, što je još gore, bježali trbuhom za kruhom u Njemačku i druge države, bez namjere da se ikada vrate", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније