Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 01. 2020. 09:41   >>  09:40 1

STUDIJSKA 2019/2020.

Snežana Kašćelan najbolji student Filozofskog fakulteta

Snežana Kašćelan, sa smjera Psihologija, najbolji je student Filozofskog fakulteta u Nikšiću za studijsku 2019/2020. godinu, saopštio je Univerzitet Crne Gore (UCG).

Kašćelan, kako je saopšteno, ima prosječmnu ocjenu 10.

"Ova nagrada za mene predstavlja znak validacije da, ukoliko gajite ljubav prema nečemu i dajete sve od sebe da uspijete u tome što volite, neko će taj vaš trud i posvećenost prepoznati. Takva validacija služi i kao motivacija za buduće korake profesionalnog usavršavanja, kao jedan vid konfirmacije da sam sposobna i kompetentna za uspjeh u ovoj nauci, i da sam donijela pravu odluku prilikom izbora studija", kazala Snežana.

Ona navodi da uspjeh i dobre rezultate uvijek prate i određena odricanja.

"Studije psihologije zahtijevaju konstantan rad i posvećenost tokom cijele studijske godine. U tom smislu ostaje manje vremena i prostora za druge aktivnosti, izlaske, sport, društveni život… Ali uz pravilnu prioritizaciju i dobru organizaciju, moguće je sve postići. Takođe mi je krivo što često ne stižem da, van stručnog materijala, iščitavam drugu literaturu koja mi je interesantna", rekla je najbolja studentkinja Filozofskog fakulteta.

Snežana smatra da su praktični predmeti neizmjerno važni, jer u okviru njih studenti sami istražuju, analiziraju i koncipiraju svoje prototipe “naučnog rada”. Kaže da je na takvim kursevima sam naučila tehničke stvari oko pisanja rada, kao i najbolji put do integrisanja različitih informacija.

Njeni ciljevi za budućnost baziraju se prvenstveno na završetku osnovnih studija, kao i na potencijalnoj želji da aplicira za neke master programe koj je već neko vrijeme privlače.

"Univerzitet u Londonu, kao i Univerzitet u Amsterdamu, imaju sjajne uslove za izradu istraživačke master teze. Nadam se da ću uspjeti nastaviti dalji ciklus studija na nekom od ovih prestižnih fakulteta", rekla je Snežana.

Mladim generacijama bi savjetovala da dobro razmisle prilikom upisa na studije, da temeljno porazgovaraju sa sobom o tome u čemu se pronalaze, šta je to što ih pokreće i budi strast u njima, i da ne dopuste spoljašnjim uticajima da ih poljuljaju u donošenju te odluke.

"Ukoliko se pak odluče za studije psihologije, htjela bih da znaju da je to zaista jedna predivna nauka, koja se prožima kroz svaki aspekt ljudskog života, da je izvor neiscrpnog znanja i da im može samo oplemeniti život – pomoći u međuljudskim odnosima, kao i u odnosu sa samim sobom", kaže Snežana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније