Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 09. 2013. 12:33 >> 12:32

MONSTAT

Podstanari 10 odsto domaćinstava

U Crnoj Gori, prema Zavodu za statistiku, ima 192.242 domaćinstava i 167.177 porodica. Skoro 10 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, zakupljuju stan u kome žive.

Monstat je, u publikaciji ''Domaćinstva i porodice u Crnoj Gori'', naveo da prosječno domaćinstvo ima 3,2 člana, dok je porodica ima prosječno  3,3 člana. 

Pod domaćinstvom se smatra porodična ili druga zajednica lica koja zajedno stanuju  i zajednički troše prihode za podmirivanje osnovnih životnih potreba (stanovanje, ishrana i drugo).

''Od ukupnog broja domaćinstava 78,2 odsto, odnosno 150.288 domaćinstava su vlasnici ili suvlasnici stana u kome žive, a 9,6 odsto ili 18.425 domaćinstava su podstanarska ili  zakupljuju stan u kome žive'', navode u Monstatu. 

Kod roditelja, djece ili drugih rođaka stanuje 5,7 odsto (10.980) domaćinstava. Najveći broj domaćinstava je zabilježen u Podgorici - 56.874, što je 30 odsto od ukupnog broja u Crnoj Gori.

Šavnik je opština sa najmanjim brojem domaćinstava i to 690 ili 0,4 odsto. Manje od jedan odsto  domaćinstava u Crnoj Gori imaju još i Plužine, Žabljak i Andrijevica.

Podaci su dobijeni, na osnovu Popisa iz 2011. godine.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније