Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

04. 01. 2020. 15:30   >>  15:29

CETINJE

Janković ovogodišnji dobitnik povelje Ivan Crnojević

Ljekar i humanista Milovan Milo Janković ovogodišnji je dobitnik povelje Ivan Crnojević , koju dodeljuje gradonačelnik Cetinja povodom 4. januara Dana osnivanja Cetinja. Na svečanosti upriličnoj u Vladinom domu gradonačelnik Aleksandar Kašćelan je kazao da je Milovan Janković neumornim istrajavanjem na svim poljima društvenog života dao nemjerljiv doprinos Cetinju i Crnoj Gori.

"Potvrdio se na polju društveno- političko rada, razvitka zdravstvene službe, jačanja kulturnih institucija, napredovanja sporta i sportskih organizacija,a posebno je veliki njegov doprinos u radu dobrotvornih, humanitarnih i donatorskih organizacija i ustanova. Cjelokupan angažman doktora Jankovića protkan je posvećenošću svom rodnom Cetinju gdje je započeo i završio profesionalnu karijeru. Doktor Milo Janković čovjek je iz naroda, koji je živio za svoj narod i zaslužio djelima da ga poštujemo i sa pijetetom pominjemo", naveo je u obrazloženju gradonačelnik Kašćelan.

On je dodao da Cetinje nije samo prijestonica Crne Gore nego i simbol državotvornosti, antifašizma, jednakosti tolerancije i suživota. Cetinje i Crna Gora,prema njegovim riječima, poštujući najveće međunarodne standarde štite pravo građana na slobodu i slobodan izbor i podastiru pravo svima da se osjećaju sigurno u zemlji koja se ubrzano razvija u svim segmentima života.

"Vjerujemo da gradimo Cetinje po mjeri građana sa sviješću da samo odgovoran odnos prema povjerenom poslu, profesionalno postupanje, posvećenosti rad daju rezultate. Želimo novu perspektivu za naš grad za našu djecu i mlade, za dostojnu starost naših roditelja .Zajedno sa Vladom Crne Gore posvećeno radimo na njenom ostvarenju. Ostajemo posvećeni razvoju u svim oblastima sa jasnom vizijom kakvo Cetinje želimo u narednoj dekadi", istakao je Kašćelan.

Doktor Milovan Janković zahvalio je na povelji Ivan Crnojević.

"Moram ovom prilikom istaći da je Cetinje dio mog emotivnog i duhovnog svijeta, kome sam se u potpunosti predao najprije kao ljekar, a onda i kao čovjek kome su povjerenje značajne i odgovorne dužnosti tokom karijere. To najbolje znaju moji sugrađani sa kojima sam dijelio je dobro i zlo u svakoj prilici i njihovo prijateljstvo moja je najveća nagrada", istakao je Janković.

Povelju Ivan Crnojević dodeljuje gradonačelnik Cetinja od 2006. godine za izuzetan doprinos razvoju grada.

M. Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније