Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

04. 01. 2020. 13:32 >> 13:28

ROTARI KLUB

750 poklon paketića za djecu iz Bijelog Polja

Rotari Club Bijelo Polje, predvođen predsjednikom kluba Slavkom Vujisićem je proteklih dana distribuirao 750 poklon paketića za djecu na području opštine.

Poklone su dobile skoro sve seoske škole kao i većina učenika koja nastavu pohađaju u gradskim školama te djeca koja borave u socijalnim servisima.

Poklone pakuju djeca iz Engleske za svoje vršnjake u Crnoj Gori i u njima se najčešće nalaze, rukavice, čarape, higijenski pribor, knjige, notesi, bojice igračke i čestitke.

Predsjednik kluba,Slavko Vujisić je kazao da je ovo jedna od najljepštih i najdražih aktivnosti iu bogate agende kluba.

„Lijepo je vidjeti sva ta ozarena lica djece prilikom podjele paketića zagonetne sadržine. Ovi pokloni su ,možda, interesantniji od drugih ne samo po samom sadržaju već i zbog činjenice da su to pakovali njihovi vršnjaci s one strane Lamanša. Svaka djevojčica i dječak dobili su i čestitku sa imenom i adresom pošiljaoca što otvara mogućnost i sklapanja prijateljstava između njih“, istakao je Vujisić podsjećajući da to nije i jedina aktvinost RC Bijelo Polje u protekloj godini.

"Lijepo se podsjetiti akcije pošumljavanja goleti u mjestima Radulići i Godijevo te istraživanje lokaliteta Novakovića pećina. U tom cilju pokrenut je“ Underground party“ projekat koji ima za cilj da približi javnosti ovaj dragulj prirode, koji je proglažena kao jedan od dva spomenika prirode u bjelopoljskoj opštini. Nakon što je tokom dvije aktivnosti lokalitet posjetilo oko pedesetak, rotarijanaca, planinara i ljubitelja prirode, planiramo da na proljeće taj lokalitet učinimo dostupnim ,tako što ćemo obilježiti i markirati planinarske staze koje vode do nje i do drugih manjih pećina, koje su se u narodu zavale isposnice.Postavićemo i tri informativne table sa mapom cijelog lokaliteta,“ kazao je predsjednik kluba, Slavko Vujisić .

Posredstvom Rotari kluba Ulcinj već 16 godina Rotari zajednica u Crnoj Gori obezbjeđuje novogodišnje „Shoebox“ paketići iz Distikta D1110 (Južna Engleska-Souhtempton).

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније