Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

30. 12. 2019. 09:02 >> 09:05
16

SINDIKAT UPRAVE POLICIJE

Amfilohije da osudi napade na policiju

Sindikat Uprave policije, apelovao je na Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da osudi napade na policiju i pozove građane na mir navodeći da nemiri nikome ne donose dobro.

Sindikat je osudio napade na policijske službenike na kružnom toku u blizini aerodroma Podgorica, navodeći da su ogorčeni huliganskim ponašanjem pojedinaca koji su, u pokušaju da blokiraju saobraćajnicu praveći barikade, napali policijske službenike u vršenju redovnih zadataka.

"Isti ti pojedinci se pozivaju da su vjernici a u stvari su primitivci koji nemaju nikakve veze sa vjerom", kaže se u saopštenju.

Navodi se da to nije prvi slučaj u posljednje vrijeme da policijski službenici trpe pritiske od pojedinaca, koji ih na sve načine pokušavaju isprovocirati i izazvati njihovu reakciju, što bi za posljedicu imalo nemire a što i jeste njihov krajni cilj.

Sindikat je apelovao na sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da pozove na mir i slogu među građanima Crne Gore i poručio da i među policijom ima puno vjernika koji časno i profesionalno rad, ni malo lak posao.

"Apelujemo i na Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da osudi napade na policiju i da pozove građane na mir i da se prestane sa izazivanjem nemira jer nikome ne donose dobro", ističe se u saopštenju.

Sindikat ističe da kompletni policijski sastav radi danonoćno kako bi održao stabilan javni red i mir u državi kao i punu bezbjednost svih građana.

"Svakom građaninu mora biti jasno koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan, pa se moramo zapitati do koje mjere i pod kojim izgovorima treba opravdavati napade i negativna dešavanja izazvana od strane pojedinaca", navode iz Sindikata.

Oni podsjećaju da su dosadašnji rad policije Savjet za kontrolu rada i druge relevantne organizacije ocijenili veoma visokom ocjenom što je pokazatelj da policija maksimalno toleriše razne provokacije koje dolaze od pojedinaca.

U Sindikatu smatraju da se treba zapitati do kada jer život i tjelesni integritet policijskog službenika nije ništa manje važan od svih drugih članova ovoga društva.

"Svim sredstvima ćemo štititi život svakog policijskog službenika i nećemo dozvoliti da oni budu predmet brutalnih napada koji dolaze od huligana ma kojoj vjeri i naciji pripadali", kazali su iz Sindikata.

Oni su poručili da će policijski službenici i dalje, radi obezjeđenja stabilnosti i mira, svoje obaveze vršiti u skladu sa nadležnostima propisanih Zakonom i Ustavom Crne Gore i prema svima koji krše ili se ogriješe o zakon, primijeniti propisane mjere i radnje.

"Upućujemo podršku i zahvalnost svim policijskim službenicima koji su angažovani ovih dana i molimo na strpljenju i korektnom postupanju prilikom primjene zakonskih ovlašćenja ma koliko bili isprovocirani", navodi se u saopštenju Sindikata.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније