Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

26. 12. 2019. 11:42 >> 11:42

POTPISAN UGOVOR

Počinje rekonstrukcija vrtića u HN vrijedna 2,4 miliona

Narednih sedmica počeće totalna rekonstrukcija vrtića "Naša radost" u Herceg Novom. Vrijednost investicije je 2,4 miliona, a biće mjesta za oko 150 mališana.

Ugovor sa izvođačem radova za faktički novi vrtić „Naša radost“ u Herceg Novom potpisala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića.

"Za izvođača je izabran konzorcijum JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica", navodi se u saopštenju.

Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete i objekti obrazovanja.

"U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene", objašnjavaju iz Ministarstva.

Kako je saopštila ministarka Sekulić, procijenjena vrijednost sa opremanjem je oko 2,4 miliona eura, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 eura.

“Gradnja vrtića, koja počinje narednih nedjelja, zahtijevala je i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 eura. Završetkom Objekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najljepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u ovoj opštini", kazao je Šehović.

Najavio je i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne preko 15 miliona eura.

Predstavnik Izvođača Dalibor Milović je poručio da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

"Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom izvršena rekonstrukcija i primjena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona eura", zaključeno je u saopštenju ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније