Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 12. 2019. 14:07   >>  14:07

CRNOGORSKA ASOCIJACIJA ČLAN EPA-E

Bolja povezanost pedijatara sa kolegama iz Evrope

Asocijacija za preventivnu pedijatru Crne Gore, na nedavno održanom godišnjem sastanku Evropske pedijatrijske akademije (EPA) u Briselu, postala je punopravni član ove emninetne međunarodne organzacije, čime će se omogućiti bolja povezanost sa kolegama u evropskim zemljama.

Na sastanku Evropske pedijatrijske akademije prisustvovala je delegacija iz Crne Gore, koju je predvodio Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica i predsjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju.

"Ovo je vrlo značajna odluka za dalji razvoj pedijatrije u Crnoj Gori, jer će naši ljekari moći da učestvuju u razvijanju smjernica i protokola u pedijatriji, kao i donošenju strateši važnih dokumenata za razvoj pedijatrije u Evropi. Na ovaj način postiže se bolja povezanost naših pedijatara sa kolegama iz ostalih evropskih zemalja. Svi pedijatri iz Crne Gore istovremno su postali i punopravni članovi EPA čime stiču mogućnost da pod povoljnijim uslovima učestvuju u različitim edukativnim programima koje organizuje EPA", pojašnjava se u saopštenju Asocijacije.

Skupština EPA jednoglasno je odlučila i da se godišnji sastanak EPA 2021. godine održi u Crnoj Gori, što će nesumnjivo doprinijeti daljoj afirmaciji pedijatrijske službe u državi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније