Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

24. 12. 2019. 17:57 >> 18:00
3

ČESTITKA MINISTRA

Zenka čestitao katolički Božić

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka uputio je čestitku povodom katoličkog Božića, navodeći da je taj praznik prilika da se podsjetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumijevanje.

On je čestitao praznik nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, sveštenstvu i redovništvu, svim katoličkim vjernicima, kao i protestantskim crkvama i svim vjernicima koji taj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Želim da ovaj svijetli praznik provedete u zdravlju, miru i sreći. U duhu harmonije i međusobnog poštovanja, neka nas Božić podstakne na uspjeh i napredak na svim životnim poljima", naveo je Zenka.

Kako je kazao, ovaj praznik je "prilika da se podsjetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumijevanje".

Crna Gora, kako je istakao, prepoznata je kao multikonfesionalna država u kojoj se ljudi poštuju, zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike.

"Neka nas ovaj sveti praznik iznova podsjeća da sa svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i harmonije u društvu i zajednici u kojoj živimo", poručio je Zenka.

Kako je naveo, u duhu dobrih odnosa i uvažavanja, Božić dodatno jača dijalog i slogu među ljudima.

"U želji da predstojeće dane provedete u duhovnom miru, zadovoljstvu i porodičnoj sreći, ispunjeni radošću koju nosi veliki hrišćanski praznik, još jednom vam želim srećan Božić", zaključio je Zenka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније