Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 12. 2019. 11:47 >> 11:47

STUDENTI UDG U FORENZIČKOM CENTRU

Koristi od nauke u oblasti bezbjednosti

Studenti druge godine Univerziteta Donja Gorica, humanističkih studija smjer Bezbjednost i Međunarodni odnosi i diplomatija, posjetili su Forenznički centar Uprave policije u Danilovgradu, a u okviru predmeta Međunarodna bezbjednost.

Kako se navodi u saopštenju Univerziteta, ovo je bila jednistvena prilika da se studentkinje i studenti upoznaju sa radom i mogućnostima kojima raspolaže Forenzički centar, a o tome im je govorio načelnik Forenzičkog centra prof. dr Aleksandar Ivanović.

Saradnik u nastavi na predmetu Međunaroda bezbjednost Nikola Banićević, kazao je da je ovo rijetka i ekskluziva prilika da koleginice i kolege mogu vidjeti jedan ovakav centar sa svim svojim sadržajima.

"Imali smo prilike da vidimo sve grupe i segmente rada i sami se uvjerimo da Crna Gora ima stručnjake iz svih oblasti forenznike i adekvatnu opremu, čime stoji rame uz rame za evropskim državama. Ovo je veliko iskustvo, jer smo na jasnim primjerima vidjeli kako se na najbolji način nauka koristi u oblasti bezbjednosti i doprinosi ukupnoj nacionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti", kazao je Banićević.

Student Hamdija Begović je kazao da su tokom obilaska Forenzičkog centra bili u mogućnosti da se upoznaju sa raznim procesima u oblasti forenznike koji su značajni za funkcionisanje sistema nacionalne bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније