Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 12. 2019. 13:39 >> 13:42
1

TELEGRAM SDP-A

Orlandić branio i gradio Crnu Goru

Marko Orlandić je dio one generacije državnika i političara koja je u ratu branila, a u poslijeratnom period gradila, i iz pepela dizala, porušenu Crnu Goru, kazala je u telegram saučešća povodom njegove smrti predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković.

“Orlandić će biti upamćen kao dio časne i slavne istorije Crne Gore, kao jedan od onih koji su u njene temelje ugradili trajne vrijednosti antifašizma, slobode, socijalnepravde i jednakosti, vraćajući ime, državnost i dostojantvo Crnoj Gori u novoj socijalističkoj Jugoslaviji”, kazala je  Vuksanović Stanković I dodala:

“Njegov odnos prema dešavanjima u predvečerje raspada zajedničke domovine, kao i uvijek čvrst i nepokolebljiv stav prema društvenoj realnosti nastaloj na talasu procesa sa kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog vijeka, služena ponos liku i djelu Marka Orlandića i svim akoji su ga poštovali.”

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније