Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O. Z. ]

20. 12. 2019. 16:30 >> 16:28
5

TOKOM NAJAVLJENIH OKUPLJANJA

Nuhodžić: Građani da budu mudri i tolerantni

Multivjerski i multietnički sklad su iznad svih interesa i institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti koje vjekovima baštini Crna Gora, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Nuhodžić je danas predsjedavao sjednici Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor.

"Vjerujem da su građani zreli i odgovorni i da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira. Sloboda i mir su najveće tekovine Crne Gore – naše zajedničko dobro. Stoga, pozivam sve građane da budu mudri i tolerantni. Da pokažemo još jednom da je multietnički i multivjerski sklad iznad svih interesa. Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti kao temeljno opredjeljenje koje vjekovima baštini Crna Gora", kazao je Nuhodžić, govoreći o predstojećim javnim okupljanjima.

Sjednici Biroa za operativnu koordinaciju, pored članova Biroa, prisustvovali su potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Zoran Pažin, v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković, tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu upućena na rad u Specijalno državno tužilaštvo, Stojanka Radović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Tomić, pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović i, pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora kriminalističke policije, Enis Baković.

Kako je saopšteno, Biro je usvojio Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju su sačinili Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, i pohvalio rezultate Policije i obavještajno-bezbjednosnih službi u suprotstavljanju organizovanom kriminalu.

"Pozdravljeni su i rezultati tužilačke organizacije na krivičnom gonjenju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Takođe, Biro je zatražio da se u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na jačanju i intenziviranju saradnje organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Državnog tužilaštva", navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, usvojena je i Informacija o trenutnom stanju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Biro je zaključio da treba uložiti dodatne napore na poboljšanju materijalno-tehničkih kapaciteta UIKS-a, kao i na unapređenju programa resocijalizacije koji se nude osuđenim licima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније