Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 12. 2019. 10:25 >> 10:29

HILJADU VIŠE

Za prevoz tereta sa Hrvatskom 7.000 dozvola

Crna Gora i Republika Hrvatska usaglasile su da se broj dozvola za prevoz tereta koje se razmjenjuju na godišnjem nivou, poveća sa sadašnjih 6.000 na 7.000 univerzalnih dozvola, što će zadovoljiti zahtjeve prevoznika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, bilateralni prevoz tereta između Crne Gore i Republike Hrvatske u konstantnom je porastu pa je zato dogovoreno povećanje broja dozvola za prevoz tereta.

"Takođe, dogovoreno je da se intenzivira rad nadležnih inspekcijskih službi i sankcioniše nelegalan prevoz putnika i tereta. Dogovoren je i zajednički inspekcijski nadzor, inspekcija za drumski saobraćaj i drugih nadležnih organa obje države, kako bi se suzbila pojava sive ekonomije i stvorili bolji uslovi za rad prevoznika", navodi se u saopštenju.

Dogovor je postignut na sastanku Mješovite komisije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između delegacija Crne Gore i Republike Hrvatske kji je održan u Zagrebu.

"Sastanak je organizovan u cilju implementacije Sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu putnika i terete između Crne Gore i Republike Hrvastke, kao i razmatranja svih tema od značaja za prevoznike koji obavljaju prevoz u međunarodnom drumskom saobraćaju između dvije države", kazali su iz Ministarstva.

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Dalibor Milošević, a hrvatsku Mario Madunić pomoćnik ministara mora, prometa i infrastrukture.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније