Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

20. 12. 2019. 06:52 >> 06:51

FOND ZA TALENTE

Šehović: Dobitnici nagrada iz 21 opštine

Najviše dobitnika Fonda za kvalitet i talente ove godine je iz Podgorice, Nikšića, Bara, Pljevalja i Berana, a dobitnika ima iz ukupno 21 crnogorske opštine, što znači da imamo kvalitet u obrazovanju u svim djelovima zemlje, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

 

Na osnovu nedavno objavljenih preliminarnih podataka dobijenih nakon vrednovanja pristiglih prijava od petnaestočlane komisije, sa potpredsjednikom CANU Ljubišom Stankovićem na čelu, nagradu je dobilo 526 nastavnika i đaka od oko 2.500 prijavljenih.

Kada uđemo dublje u strukturu dobitnika i izvršimo podjelu po opštinama, napominje Šehović, dolazimo do zaključka da imamo dobitnike iz čak 21 opštine.

“Sličnu smo situaciju imali i prošle godine, kada smo imali dobitnike iz gotovo svih opština u Crnoj Gori”, kaže Šehović za Dnevne novine

Ove godine dobitnika ima u Andrijevici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Cetinju, Danilovgradu, Herceg Novom,
Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Pljevljima, Podgorici, Rožajama, Šavniku, Tivtu, te Tuzima, Ulcinju i Žabljaku.

“Cijenim da nas ovaj podatak dovodi do značajnog zaključka: da imamo kvalitet u obrazovanju u svim djelovima Crne Gore. Takođe, mnogi od dobitnika dolaze iz škola koje se ne mogu računati gradskim, što opet pokazuje da naše škole imaju kvalitetnog kadra i to kako one u gradskim jezgrima, tako i one u seoskim ili udaljenim područjima. Najviše dobitnika je, prirodno, u glavnom gradu, i to zbog ukupnog broja nastavnika i đaka, ali značajan broj dobitnika dolazi i iz Nikšića, Bara, Pljevalja te Berana. I tu nam je drago da u opštinama sa najvećim brojem dobitnika opet ima kako onih iz centralnog, tako i iz južnog i sjevernog dijela Crne Gore”, predočio je Šehović.

Najbolji po kategorijama su: Vasilije Basarab, učenici umjetnička škola; Snježana Bošković, nastavnici osnovna škola; Sanja Ognjanović, nastavnici srednja škola; Bogdan Asanović, nastavnici umjetnička škola; Jelena Jovović, učenici osnovna škola; Dušica Kušljević, učenici srednja škola.

Oni koji će 24. decembra primiti nagradu ispred svojih opština kao najbolji su: Nevena Bojović-Pljevlja; Aleksa Knežević-Bar; Miloš Barjaktarović-Bar; Mitar Otašević-Andrijevica; Irena Madžgalj-Bijelo Polje; Kalina Kovačević-Budva; Marija Jovićević-Cetinje; Katarina Šćepanović-Danilovgrad; Vladimir Jovanović-Herceg Novi; Jana Rakočević-Kolašin; Dejana Pudar-Kotor; Isidora Stanić-Mojkovac; Ivana Dendić-Nikšić; Biljana Radojević-Nikšić; Armen Canović-Plav; Marko Damjanović-Pljevlja; Almasa Husović-Rožaje; Arisa Derviši-Ulcinj; Marko Kijac-Tivat; Ana Slavić, Ana Lazović, Biljana Durković i Vladimir Popović-Podgorica; te Natalija Savićević-Mrvaljević-Šavnik; Alma Poljak-Tuzi i Jelena Obradović-Žabljak.

Ministar za Dnevne novine zaključuje da se dokazalo da je ta incijativa kredibilna i da je Fond za talente postao institut kome se vjeruje.

“Fond je bez sumnje i ove godine pokazao, a tako će biti i ubuduće, da je inicijativa koja je potpuno kredibilna, da je institut kome se vjeruje, i da je novi momenat u obrazovnom sistemu koji počiva na potpuno jednakim i prije svega transparentnim kriterijumima za sve. I, kako smo i naglašavali mnogo puta do sada: nije riječ o novcu, iako jeste riječ o priličnim sredstvima, koliko o poruci da za najbolje u obrazovanju ne treba da se štedi. Da upravo u njih treba usmjeravati resurse, jer će se takva investicija bez sumnje mnogostruko isplatiti”, dodaje Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније