Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

15. 12. 2019. 12:09 >> 12:06

U DANILOVGRADU

Građane upoznali sa povoljnostima čipovanja pasa

Kampanja „Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza“ ovog vikenda nastavljena u Danilovgradu.

Predstavnici nevladine organizacije „Prijatelji životinja Podgorica“ su u okviru kampanje „Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza“ koju finansira Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, u subotu posjetili Danilovgrad.

"U razgovoru sa građanima saznali smo da je veoma mali broj njih upoznat sa obavezom čipovanja svojih pasa, kao i o izuzetno povoljnoj cijeni čipovanja. Svi oni su sa radošću prihvatili informaciju da je u veterinarskim ambulantama cijena čipa, vakcine i pasoša svega 2,5 eura," naveo je izvršni direktor Dragoje Vlahović. 

Stanovnici Danilovgrada su ukazali na sve one probleme iz oblasti dobrobiti i zaštite životinja, sa kojima se svakodnevno susreću.

"Kao najveće probleme istakli su veliki broj pasa lutalica u samom gradu, ali i u prigradskim naseljima i okolnim selima. Često se dešava da psi lutalice, koje neko konstantno dovozi i ostavlja, pričinjavaju štetu domaćinima, napadajući živinu i sitnu stoku. Kažu da u rješavanju ovog problema ne nailaze na saradnju lokalne samouprave," naveo je on.

Vlahović je istakao da će predstavnici organizacije Prijatelji životinja u narednom periodu zakazati sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, gdje će tražiti da u plan budžeta Opštine Danilovgrad, za naredne dvije godine uđe izgradnja skloništa za napuštene životinje, u kome će se sprovoditi program „Uhvati, steriliši i pusti“, te se na taj način postepeno smanjivati broj populacije napuštenih pasa.

"Takođe, zahtijevaćemo da opštinske službe, u saradnji sa lokalnim veterinarskim ambulantama odmah krenu u proces čipovanja, sterilisanja i obilježavanja uličnih pasa. U okviru posjete Danilovgradu, promoteri naše organizacije su stanovnicima ove opštine dijelili propagandni materijal, te govorili o odgovornom vlasništvu nad životinjama", naveo je Vlahović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније