Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

14. 12. 2019. 11:03 >> 10:58

15 LAPTOP RAČUNARA

UCG donirao računare Osnovnoj školi u Ozrinićima

Rektor Danilo Nikolić, donirao je u ime Univerziteta Crne Gore 15 laptop računara Osnovnoj školi „Radoje Čizmović" u Ozrinićima. On je istakao ulogu Univerziteta, kao društveno odgovorne institucije, u crnogorskom društvu.

“Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje«, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima.

Direktor Osnovne škole, Nikola Rakojević, zahvalio je na značajnoj donaciji koja će, kako je kazao, biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole.

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je što su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, rekao je Rakojević.

Osnovna škola „Radoje Čizmović“ prošle godine je obilježila 120 godina postojanja.

Ove godine, škola je upisala 146 učenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније