Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2019. 20:06 >> 09:11
21

CEROVIĆ

"Iznošenje moštiju Svetog Vasilija je svetogrđe"

Iznošenje moštiju Svetog Vasilija iz Ostroga je svetogrđe, ocjenjuje za TVCG publicista Rajko Cerović.

Na izjavu mitropolita Amfilohija povodom iznošenja moštiju Svetog Vasilija Ostroškog iz manastira Ostrog reagovali su  u ime Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić i publicista Rajko Cerović.

Cerović kaže i da je to još jedan pokušaj opravdanja Podgoričke skupštine i otimanja crnogorske države, imovine i crkve. 

Iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) ocjenjuju da je riječ o manipulacji i zloupotrebi moštiju Svetog Vasilija Ostroškog.

Povodom najave mitropolita Amfilohija Televizija Crne Gore uputila je pitanja i Upravi za zaštitu kulturnih dobara, koji kažu da se Zakonom  o zaštiti kulturnih dobara uređuju vrste i kategorije prava i obaveze vlasnika i držalaca kulturnih dobara i druga pitanja od značaja za njihovu zaštitu i očuvanje. Iz te institucije podsjećaju da manastir Ostrog ima status kulturnog dobra po rješenju iz 1960.

Skup u Nikšiću, povodom kojeg je najavljeno iznešenje moštiju Svetog Vasilija, zakazan je za 21. decembar.

Vanja Kovačević, TVCG

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније