Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2019. 17:28   >>  17:26

FOND ZA KVALITET I TALENTE

Nagrađeno 526 nastavnika i đaka

Prema preliminarnim podacima 526 nastavnika i đaka nagrađeno je od ukupno 2.500 prijava pristiglih na adresu Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete petnaestočlana komisija na čelu sa potpredsjednikom CANU, prof. dr Ljubišom Stankovićem, završila je vrednovanje prijava.

"Preciznije, iz Fonda će, prema preliminarnim podacima, biti nagrađeno 17 učenika umjetničkih škola; 16 nastavnika umjetničkih škola; 111 učenika osnovnih škola; 107 nastavnika osnovnih škola; 93 učenika srednjih škola; 85 nastavnika srednjih škola. Ukupno 429 dobitnika po Konkursu za dodjelu nagrade iz Fonda za kvalitet i talente", precizirali su iz tog vladinog resora.

Kako dodaju, iz Fonda će, kao i prošle godine, biti dodijeljene nagrade za 97 učenika koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra.

"Što znači da je 526 ukupan broj nagrađenih iz Fonda, prema trenutnim podacima", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ocijenjeno je da je konkurencija bila izuzetno jaka, da su nijanse odlučivale, te da su svi prijavljeni imali izuzetan portfolio.

"Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade. Nagrade u prosjeku iznose 1.000 eura. Ove godine kriterijumi Fonda su bili prošireni, kako bi se otvorila mogućnost za prijavu što većeg broja nastavnika i učenika", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније