Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

13. 12. 2019. 17:53   >>  17:51

PETICIJA DANILOVGRAĐANA

Neće kolektor u centru grada

Peticiju protiv izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokaciji u Landži u Danilovgradu potpisalo je hiljadu građana, saopštili su iz građanske inicijative "Stop izgradnji kolektora u centru Danilovgrada".

Član inicijative Dragiša Lakić, kazao je da traže odustajanje od gradnje kolektora u centru Danilovgrada, jer su prve kuće udaljene samo 200 metara od mjesta gdje je planirana izgradnja.

"Potpisivanje se i dalje nastavlja. Inicijativa za izmještanje kolektora će biti upućena Opštini Danilovgrad. Mi ćemo uputiti primjedbu Agenciji za zaštitu životne sredine", rekao je Lakić agenciji MINA.

On je najavio da će njihove dalje aktivnosti zavisiti od dobijenih odgovora.

Grupa građana iz inicijative "Stop izgradnji kolektora u centru grada", prije dva dana počela je prikupljanje potpisa.

Građani koji se protive kazali su da je mjesto na kom je lokalna vlast planirala izgradnju jedno je od gradskih kupališta, a na nekoliko metara godinama treniraju mlađe sekekcije fudbalera.

Izgradnja kolektora godinama je bila goruća tema u Danilovgradu koji nema riješeno pitanje prečišćavanja otpadnih voda, već se kanalizacija direktno izliva u rijeku Zetu koja je prošle sedmice od Vlade proglašena Parkom prirode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније