Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

13. 12. 2019. 15:57   >>  15:54

DONACIJA UCG

Cetinjskim seoskim školama 12 računara

Univerzitet Crne Gore donirao je Prijestonici Cetinje 12 laptop i pet desktop računara, koje će lokalna uprava preusmjeriti učenicima seoskih škola, saopšteno je nakon susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i rektora Univerziteta Crne Gore Danila Nikolića.

"Raduje me što se naše partnerstvo, ozvaničeno kroz Memorandum o saradnji, nastavlja konkretnim djelima i aktivnostima. Univerzitet Crne Gore ovim gestom pokazuje ne samo da je ustanova obrazovanja i akademskog stasavanja, nego i odgovoran partner lokalnoj zajednici", kazao je Kašćelan.

On je rekao da se sa rektorom Nikolićem dogovorio da računari budu dodijeljeni učenicima seoskih škola na Rijeci Crnojevića i na Trešnjevu, kako bi se ohrabrili da budu još bolji, ali i podržali napori njihovih roditelja i nastavnika da im obezbijede adekvatne uslove za obrazovanje.

Rektor Nikolić kazao je da je UCG prepoznat kao društveno odgovorna ustanova, navodeći da su u prethodnom periodu, između ostalog, organizovane i brojne akcije u kojima su školama poklanjani nastavni materijali, udžbenici i knjige.

"Ovim skromnim poklonom željeli smo da podržimo Prijestonicu u namjeri da sva njena djeca imaju jednake mogućnosti za pristup znanju. Ovo je ulaganje u budućnost, jer će mnoga od te djece u narednih nekoliko godina biti i naši studenti", kazao je on.

U osnovnim školama "Boro Vukmirović" na Rijeci Crnojevića i "Šunjo Pešikan" na Trešnjevu nastavu pohađa 19 učenika. Poklonjeni računari su reparirani, a korišćeni samo u toku sjednica Senata Univerziteta Crne Gore. Prijestonica Cetinje doniraće dva nedostajuća računara.

Škola "Šunjo Pešikan" na Trešnjevu 2020. obilježiće 150 godina rada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније