Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 12. 2019. 08:45   >>  11:31 2

PRIJEVREMENO ROĐENJE BEBE

Emina i Mia: Ljubav, vjera i nada

Ne postoji mjesto gdje se snažnije mogu osjetiti ljubav, vjera i nada, kao na mjestu gdje se vodi bitka za život prijevremeno rođene bebe. Jedna od majki koja je bila u takvoj situaciji je Emina Hodžić Knežević, koja je 36 dana prije termina za porođaj na svijet donijela predivnu ćerku Miju, koja danas ima 13 godina.

"Ono što je obilježio moju trudnoću je ogromna kilaža. Imala sam 25 kilograma više nego sada, a Mia je trebalo 5. oktobra. Porodila sam se 1. septembra, tačno u 20 sati i 15 minuta", priča Emina za Televiziju Crne Gore.

Kaže i da je instikt poveo do Kliničkog centra Crne Gore.

"Zahvaljujući doktoru Lazoviću i doktorki Rajković ja danas razgovaram ovdje sa vama i moja ćerka je živa", prisjeća se Emina.

Prve riječi koje je čula kad došla na pregled bile su: "Odmah ovu gospođu vodite na sto".

"U 18.30 sam uspavana, u 20:15h sam je rodila, nijesam znala šta se sve dešava. Sjećam se da sam, izlazeći iz sale na krevetu, svekrvu uhvatila za ruku, poljubila je i pitala je kako je moja Mia. Ona se samo nasmijala, ostala mi je upečatljiva njena suza, u tom trenutku nijesmo znali što će biti sa njom", kaže Emina.

Sve je to bio veliki stres, ali je vjerovala da će sve biti u redu.

Iako je prošlo 13 godina, Emina pamti svaki detalj. Fotografije iz porodičnog albuma vratile su je u period porođaja.

Svim ženama koje su istoj situaciji, Emina poručuju da nijesu same: "Zamolila bih sve majke, buduće, da daju sve od sebe, makar pola godine budu uz dijete, uz mlijeko, ako je to moguće".

Andrea Šekularac, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније