Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

12. 12. 2019. 10:58   >>  11:02

PROJEKAT VRIJEDAN 3,66 MILIONA

Počelo usklađivanje sektora transporta sa legislativom EU

Realizacija projekta vrijednog oko 3,66 miliona eura, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa legislativom Evropske unije (EU) u sektoru transporta, počela je, saopštili su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je vrijednost ugovora, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru saobraćaja i obezbjeđivanje administrativnih i tehničkih kapaciteta, oko 3,66 miliona eura, od čega finansiranje Unije čini 85 odsto, a nacionalno ko-finansiranje 15 odsto.

Kako su naveli, ugovor za projekat Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta potpisan je 20. novembra između Uprave javnih radova i Konzorcijuma na čelu sa kompanijom Business and Strategies in euraope, iz Belgije.

"Cilj ugovora je podrška i priprema nacionalnog zakonodavstva i strategija u skladu sa EU legislativom, kao i podrška povećanju kapaciteta za planiranje i upravljanje institucija koje su uključene u implementaciju transportnih politika i projekata", navodi se u saopštenju.

Korisnik projekta je Ministarstvo, a posebno Direktorat za međunarodnu saradnju i EU fondove, Uprava javnih radova, kao ugovaračko tijelo za IPA fondove, odnosno Željeznička infrastruktura Crne Gore, kao krajnji korisnik projekata u sektoru željezničke infrastrukture koji se finansiraju iz IPA fondova.

"Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II i trajaće četiri godine", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je tim povodom u srijedu održan uvodni sastanak za pomenuti projekat.

Sastanak je otvorio resorni ministar Osman Nurković koji je naveo da je zadovoljan zbog potpisanog ugovora i značaja samog projekta kojim će se unaprijediti administrativni i tehnički kapaciteti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније