Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 12. 2019. 15:44 >> 18:12
1

BOŠKOVIĆ I ZAKI

Jačanje kolektivne bezbjednosti prioritet CG i Egipta

Međuregionalna saradnja i jačanje sistema kolektivne bezbjednosti prioriteti dalje saradnje Crne Gore i Egipta, saglasni su ministar odbrane Predrag Bošković i njegov egipatski kolega, general Mohamed Zaki.

Bošković je boraveći u zvaničnoj posjeti Arapskoj Republici Egipat za Zakijem  razgovarao o bezbjednosnim izazovima u regionu Bliskog i Srednjeg istoka, kao i u regionu Zapadnog Balkana.

“Ministar Zaki je izrazio zahvalnost Crnoj Gori na pozicijama koje zauzima kada su u pitanju prilike na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci unutar multilateralnih okvira. Posebno je pozdravljen doprinos koji Crna Gora pruža u okviru vojnih međunarodnih misija i operacija u svijetu”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je istakao značaj realizacije NATO programa sa Egiptom u svrhu unapređenja međusobnog partnerstva za sigurnost u okviru Mediterana.

“Kazao je da je realizacija posjete Kairu upravo u duhu napora Crne Gore kao mediteranske zemlje, koja je kao članica NATO-a preuzela dio odgovornosti za bezbjednost u ovom dijelu svijeta, da intenzivira saradnju sa zemljama Sredozemlja između ostalih i sa Egiptom, imajući u vidu njegov značaj u političkom i bezbjednosnom kontekstu”, navodi se u saopštenju.

Posebno su apostrofirane teme koje se ticu borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma gdje Egipat i Crna Gora mogu pomoci jedna drugoj razmjenom pravovremenih informacija i razmjenom iskustava.

“Ministar Zaki je naglasio vaznost ovakvih susreta i razmjene misljenja u kontekstu savladavanja  izazova koji su veoma slicni za dvije zemlje a pogotovo imajuci u vidu neophodnost stabilnog bezbjednosnog okruzenja u veoma kompleksnim regionima kakav je naš”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније