Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

08. 12. 2019. 12:37   >>  12:37

PROJEKAT MINISTARSTVA PROSVJETE

U Baru uskoro dvije moderne školske sportske sale

Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije "Niko Rolović" i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Uz podršku Kulturnog centra "Rumija" iz Čikaga biće izgrađena i nova sala u OŠ "Mrkojevići" u Pečuricama. 

Šehović je sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji pomenutih projekta, te ocijenio da će biti od velike vrijednosti za učenike Bara.

Ministar je kazao da očekuje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen. 

"Stvaramo preduslove za realizaciju još jednog kapitalno važnog projekta kada je u pitanju školska sportska infrastruktura u Baru. Riječ je o izgradnji sportske sale OŠ 'Mrkojevići', o kojoj već neko vrijeme postoji komunikacija između Ministarstva, Opštine i udruženja iseljenika 'Rumija'. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bismo započeli konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale", rekao je Šehović.

Raičević je naglasio da je Opština opredijelila dio sredstava za ovaj projekat s ciljem da u što skorijem roku djeca ovih škola dobiju adekvatne uslove za bavljenje sportom.

"Ove godine rekonstruisana je i fiskulturna sala OŠ "Blažo Jokov Orlandić", zamjenjena je i bravarija u sali, dok je u toku I faza zamjene bravarije u školi, vrijednosti oko 30.000 eura, a u narednoj godini očekuje se i II faza, čime će bravarija na ovom objektu biti u cijelosti zamijenjena. Takođe, ova škola je u saradnji sa barskim privrednicima rekonstruisala otvoreni sportski teren, u koji je uloženo oko 30.000 eura", podsjetio je Raičević.

Dodatno, u fiskulturnoj sali OŠ "Meksiko" nedavno je završena adaptacija centalnog grijanja, vrijednosti oko 25.000 eura. 

Kako napominju u saopštenju Ministarstva prosvjete, na teritoriji barske opštine u posljednje dvije godine, rekonstruisan je krov nekoliko škola, kao u OŠ "Đerđ Kastrioti Skenderbeg", riješen pitanje vodosnabdijevanja, a u narednom periodu očekuje se i zamjena bravarije. Krov je rekonstruisan i u OŠ "Jovan Tomašević" u Virpazaru, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000 eura.

Otvorene su dvije nove vaspitne jedinice barskog vrtića, dok su u domu učenika i studenata "Dušan Marović" rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 65.000 eura. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније