Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

08. 12. 2019. 09:42   >>  09:49

DOGOVORENA SARADNJA

Tretman otpadnih voda u Baru uz pomoć EBRD

Planovi za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, sakupljanja i tretmana otpadnih voda u naselju Dobra Voda i Veliki Pijesak, koji treba da se realizuju u saradnji sa Regionalnim vodovodom, Evropskom bankom za obnovi i razvoj (EBRD) i Opštinom Bar, bili su tema sastanka predstavnika ove tri institucije.

Dogovoreno je da Opština Bar, u narednom periodu, definiše formalno-pravne odnose sa Regionalnim vodovodom, kao i da imenuje radni tim koji će zajedno sa timom Regionalnog vodovoda i EBRD-om raditi na pripremi i implementaciji projekta.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je kazao da ga raduje što je EBRD spremna da podrži ovaj veoma značajan projekat za grad.

"Vjerujem da će naša saradnja sa EBRD i Regionalnim vodovodom biti jednako uspješna kao i do sada i da će rezultirati implementacijom projekta koji će riješiti višedecenijski problem vodosnabdijevanja u ovom dijelu naše opštine", istakao je Raičević.

Iduće sedmice će biti pokrenuta procedura za izbor konsultanta, za čiji rad je Evropska banka obezbijedila donatorska sredstva, koji će u saradnji sa Regionalnim vodovodom, kao i Opštinom Bar, imati zadatak da pripremi idejna rješenja i da pruži svu neophodnu pomoć u pripremi tenderske dokumentacije za izradu glavnih projekata, kao i po pitanju izgradnje komponenti projekta.

Kako napominju u saopštenju Opštine Bar, šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori Jap Sprej se zahvalio na ukazanom povjerenju uvjeren da će se uspješna saradnja sa Opštinom Bar nastaviti, ne samo kada je u pitanju implementacija ovog projekta već i za sve buduće zajedničke aktivnosti.

Sastanak je nastavak započete saradnje između EBRD, Regionalnog vodovoda i Opštine Bar, prvenstveno sa ciljem rješavanja pitanja vodosnabdijevanja bezvodnih područja Bara.

Tim povodom je radna grupa sastavljena od predstavnika Opštine Bar i Regionalnog vodovoda pripremila dokumentaciju o trenutnom stanju vodosnabdijevanja ne teritoriji barske opštine, analizu postojećih kapaciteta i razvojnih potreba sa predlogom mjera, dok je u januaru 2019. godine tim međunarodnih eksperata posjetio naselje Veliki Pijesak sa ciljem prikupljanja podataka u svrhu izrade analize, odnosno studije izvodjivosti, kao polazne osnove za ocjenu projekta vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda na ovom području i njegovo finansiranje od strane EBRD.

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније