Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2019. 21:10   >>  21:08 1

NAKON VIŠE OD 10 GODINA

Fontana u Univerzitetskom parku zvanično puštena u rad

Glavni grad Podgorica, Univerzitet Crne Gore i kompanija "Saniteko", nakon 10 godina, obnovili su fontanu u Univerzitetskom parku, za šta je uloženo oko 50.000 eura, saopštio je PG Biro.

"Večeras smo dobili još jedan lijepi kutak, uz pomoć komapnije "Saniteko" i naših prijatelja sa Univerziteta Crne Gore uspjeli smo u namjeri da rekonstruišemo ovu, po mnogima, najljepšu fontanu u Podgorici. Iako možda to tako ne djeluje na prvi pogled, želim da vam kažem da je u pitanju bio vrlo kompleksan i zahtjevan posao, imajući u vidu prethodno stanje fontane koja je bila potpuno devastirana", istakao je gradonačalnik Podgorice Ivan Vuković.

Podsjetio je da je kompletna infrastruktura fontane bila ukradena.

"Tako da smo zajedničkim snagama uspjeli najprije da obezbijedimo najkvalitetniju opremu, a onda i sa našim partnerima sa Univerziteta obezijedimo finansijska sredstva za potrebne građevinske radove. Ukupna investicija je prevazišla 50.000 eura od čega se najveći dio odnosi na donaciju kompanije “Saniteko”, kojoj želim da zahvalim u ime Glavnog grada i svih njegovih stanovnika uz poruku, apel i molbu da nam se ne desi ono što nam se desilo prije dvije noći kada smo pred samo otvaranje fontane morali ponovo da obnavljamo jedan njen dio", kazao je Vuković.

Mladen Brnović iz kompanije "Saniteko" istakao je da je fontana u Univerzitetskom parku trebalo da bude jedan od simbola Podgorice još od ranije.

"Međutim, svjedoci smo da je devastirana dugi niz godina. Prilikom njene obnove vodili smo se načelom da se moraju ispoštovati pravila struke i ugraditi pumpe koje će dugi niz godina funkcionisati na kvalitetan način. Takođe smo za tehničku prostoriju, koja je predviđena za bazensku tehniku, ugradili ventilacioni sistem, koji će da pospješi samo funkcionisanje opreme. Očekujemo da će narednih 10 do 15 godina ova fontana funkcionisati na zadovoljstvo svih Podgoričana", zaključio je Brnović.

Ispred Univerziteta Crne Gore, kompaniji Saniteko se zahvalio prorektor Boris Vukićević, a gradonačelnik Vuković je ispred Glavnog grada uručio zahvalnicu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније