Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 12. 2019. 15:15   >>  15:11

U NPCG ZADOVOLJNI

Povećan broj registrovanih plovila na Skadarskom jezeru

Svakodnevni nadzor na Skadarskom jezeru tokom ljetnje turističke sezone doprinio je registrovanju većeg broja plovila i smanjenju "sive ekonomije", napominju u Nacionalnim parkovima Crne Gore.

U oblasti turističkih usluga, napominju u NPCG, turistička inspekcija je u saradnji sa predstavnicima NP Skadarsko jezero, ovog ljeta posebnu pažnju poklonila nadzoru plovnih objekata na lokacijama Virpazara, Skadarskog jezera, luke Kotor, Perasta, Žanjica, iz razloga što se najveći dio "sive ekonomije" nalazi, upravo, u ovoj sferi turističkih usluga.

"Nadzor na Skadarskom jezeru je rađen svakodnevno, a povremeno i sa nadležnim inspekcijskim službama koje su bile dio radne grupe formirane od JPNPCG za praćenje turističke sezone. Zajedničke koordinirane kontrole sa turističkom inspekcijom, Upravom policije i Odjeljenjem granične policije, Upravom pomorske sigurnosti, Lučkom kapetanijom, nad vlasnicima brodova, doprinijele su registrovanju većeg broja ovih subjekata. Rezultat nadzora nadležnih je ukupno 90 registrovanih brodova, što je više u odnosu na prethodne godine", ističu u NPCG.

U NPCG ističu, da je dobra kontrola doprinijela da se prodaja ulaznica u NP Skadarsko jezero poveća od 52 odsto u odnosu na isti period prošle godine ili ukupno 145.230 evidentiranih posjetilaca.

"Zahvaljujući inspekcijskom nadzoru i preduzetim mjerama smanjena je siva ekonomija na tržištu robe i usluga, što je istovremeno podrška subjektima koji posluju u skladu sa propisima, tj. zaštiti konkurencije. NPCG će i u narednom periodu, nastaviti aktivnosti u pravcu suzbijanja svakog vida nelegalnih aktivnosti u saradnji sa nadležnim inspekcijama i institucijama", zaključuju u NPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније