Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 12. 2019. 14:11 >> 14:14
2

ŠUNDIĆ U ŽENEVI

Očekujemo smanjenje članarine EBU-a za RTCG

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić učestvovao je na Generalnoj skupštini EBU-a koja se održava u Ženevi. Sastanku su prisustvovali generalni direktori nacionalnih javnih emitera koji predstavljaju i aktivne i pridružene članove EBU-a.

Tokom generalne skupštine EBU-a razgovarano je o prijedlogu izmjena Statuta EBU-a i usvojeni su izvještaji izvršnog odbora i generalnog direktora EBU-a.

Pored redovne sjednice Generalne skupštine EBU-a, učešće su uzeli i govornici među kojima su Daniel Ek, generalni direktor i osnivač Spotify-a, i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach, koji je govorio o budućnosti olimpijskog sporta.

Jedan od zaključaka 83. generalne skupštine bio je i da će se na ljetnjoj generalnoj skupštini koja će biti održana u junu 2020. godine u Dubrovniku glasati o novom modelu obračuna članarina.

"Novim modelom očekujemo smanjenje članarine EBU-a za RTCG", naglasio je Šundić.

Inače, Evropska radiodifuzna unija ima 70 aktivnih članova u 56 zemalja i 34 pridružena člana u 21 zemlji. Sjedište EBU-a je u Ženevi, Švajcarska i globalni je savez javnih emitera.

Glavni cilj EBU-a je osigurati održivu budućnost javnih medija, pružajući svojim članovima sadržaje: vijesti, sport i muziku itd. EBU takođe nastoji da izgradi svoj utemeljeni etos solidarnosti i saradnje u stvaranju centra za učenje i deljenje.

Noel Curran trenutno je generalni direktor EBU-a. Evropski radiodifuzni savezi organizator su takmičenja za pjesmu Evrovizije, događaja koji organizuje od 1956. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније