Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2013. 09:40 >> 09:36

POZITIVNA CG

Agencija da reaguje na vulgarne i nasilne sadržaje

Povodom učestalih prikazivanja emisija vulgarnih, uvrjedljivih i nasilnih sadržaja, Pozitivna Crna Gora apeluje na Agenciju za elektronske medije da afirmiše kvalitet radio i televizijskog programa, te da ga uskladi sa osnovnim pravilima elementarne pristojnosti.

U skladu sa svojim nadležnostima i obavezom vršenja nadzora nad primjenom usvojenih standarda, Agencija ima obavezu da prikupi podatke o stepenu poštovanja obaveza emitera, koje se odnosi na poštovanje opštih programskih standarda, navedeno je u saopštenju te stranke.

Pri ovome, Agencija posebnu pažnju mora posvetiti poštovanju standarda kojima se obezbjeđuje zaštita djece i omladine od programskih sadržaja koji mogu da im ugroze integritet kao i zdravstveni, moralni, intelektualni i socijalni razvoj.

Razumijemo potrebu privatnih emitera za većom gledanošću i usmjeravanju pažnje na pojedine emisije, ali ne postoji opravdanje za emitovanje nasilnih sadržaja, suprotno vrijednostima civilizovanog društva.

Sve emisije moraju biti na pravilan način označene za godišta kojima su namjenjene, i eventualna saznanja o kršenju pravila o emitovanju nadležni organi treba da sprovedu u skladu sa zakonom.

Vulgaran i uvredljiv sadržaj koji je sankcijama nacionalnih agencija ukinut u brojnim zemljama Evrope i u SAD, u Crnoj Gori se i dalje emituje.

Pored toga, ukoliko tome dodamo da neke televizijske stanice ne poštuju minimalnu kvotu od 10 odsto programa sopstvene produkcije, postavlja se pitanje izricanja mjera upozorenja od strane nadležnih organa u  slučajevima kršenja obavezujućih pravila.

Pozitivna Crna Gora od emitera posebno očekuje poštovanje pravila o ponašanju emitera i izbjegavanje emitovanja problematičnih sadržaja u vrijeme kada se može očekivati da maloljetni gledaju televizijske programe, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније