Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 12. 2019. 13:11 >> 13:10

CIVILNO VAZDUHOPLOVSTVO

CG Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu

Crnogorska Agencija za civilno vazduhoplovstvo jedna od najefikasnijih na Balkanu ocijenio je povodom jubileja deset godina postojanja Agencije Eamon Brenan generalni direktor EUROCONTROL-a, druge najznačajnije evropske vazduhoplovne institucije.

Brenan se na svečanosti povodom jubileja Agencije prisutnima obratio iz Brisela video porukom.

Iz Agencije navode da su njihovi rezultati priznati od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija.

Crna Gora je, kako su kazali, u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije.

"Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje uspješnosti na osnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja", kazao je Agencije Dragan Đurović na svečanosti povodom jubileja.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i predstavnici lokalnih vlasti, Savjeta Agencije, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

Đurović se posebno zahvalio zaposlenima i Savjetu Agencije na posvećenosti i profesionalizmu, kao i predstavnicima izvršne vlasti koji su podržavali Agenciju od osnivanja do danas.

"Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde", kazao je Đurović.

"Znajte, da kada ulazite na crnogorske aerodrome ili se ukrcavate u domaći ili strani avion, da ima neko ko brine da svi ti subjekti dosljedno poštuju procedure i pravila, kako bi vaš let bio siguran i bezbjedan, jer je sigurnost misija Agencije za civilno vazduhoplovstvo", poručio je Đurović.

Video poruku povodom deset godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo poslao je iz Brisela i generalni direktor EUROCONTROL-a, druge najznačajnije evropske vazduhoplovne institucije, Eamonn Brennan.

"On je istakao da je crnogorska Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu i čestitao Crnoj Gori na dobro odrađenom poslu", navodi se u saopštenju.

Povodom jubileja, uručene su zahvalnice za dugogodišnju izuzetnu saradnju i podršku za razvoj Agencije u prvih deset godina vazduhoplovnim vlastima Srbije, Hrvatske i Francuske.

Savjet Agencije opredijelio je deset hiljada eura za Fondaciju Budi human, koja pomaže oboljeloj djeci. Donirana sredstva biće ravnomjerno raspoređena za liječenje pet mališana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније