Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 12. 2019. 18:55   >>  18:52

PREDSTAVNICI AEM-A U FINSKOJ

Iskustva lidera u medijskoj pismenosti značajna

Predstavnici Agencije za elektronske medije (AEM) boravili su u studijskoj posjeti Finskom nacionalnom audio-vizuelnom institutu (KAVI) u Helsinkiju, 2. i 3. decembra, a cilj posjete je bio razmjena iskustva, kao i upoznavanje sa aktivnostima finskog regulatornog tijela u oblasti medijske pismenosti.

"Svjesni smo da je danas, više nego ikada, medijska pismenost tema od javnog interesa. Finska je lider u Evropi po medijskoj pismenosti. Ova posjeta je bila važna za Agenciju i pružila nam je priliku da razmijenimo iskustva i naučimo o izazovima i mogućnostima u ovoj specifičnoj oblasti", kazala je šefica službe za odnose sa javnošću i opšte poslove u AEM- u Elvira Ceković.

Asistentkinja na projektu u Misijinom Programu za medije Biljana Jovanović Albijanić kazala je da je razvijanje zdrave medijske pismenosti građana važno za svako društvo.

"Medijska pismenost građana ne znači samo konzumiranje medijskog sadržaja. Ona znači i stvaranje medijskog i institucionalnog okruženja koje ohrabruje istinitu, pravednu i konstruktivnu komunikaciju i medijsku produkciju. U tome crnogorska Agencija za elektronske medije može imati važnu ulogu", kazala je Jovanović Albijanić.

U dvodnevnoj studijskoj posjeti, pored Cekovićučestvovali su i savjetnik direktora za međunarodne odnose Đorđe Vujnović i savjetnica za TV monitoring Slađana Radonjić.

Predstavnici AEM-a posjetili su i Muzej Paivalehti, koji prikazuje istoriju medija kroz moderni život, kao i Aikakausmedia – finsko Udruženje periodičnih izdavača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније