Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 12. 2019. 15:59 >> 16:04

MARJANOVIĆ PORUČILA

Znanjem protiv stigme i diskriminacije HIV pozitivnih

Svjetski je dan borbe protiv AIDS-a. Od 1989. godine kada je zabilježen prvi slučaj do 2018. u Crnoj Gori je registrovan 277 osoba sa HIV-om. Od tog virusa, preminulo je 56 ljudi. Iz Savjetovališta za HIV poručuju da protiv stigme i diskriminacije oboljelih možemo da se borimo samo znanjem.

Prošle godine jedan muškarac zaražen HIV-om otvoreno je ptrogovorio o tome. Od tada mu se promijenio život.

"Lijepo je prošla njegova priča, svi su bili oduševljeni. Međutim, poslije 15-ak dana on je dobio otkaz. Tako da ne znam koliko je dobro da neko bude hrabar i podijeli svoje iskustvo kako bi naučio druge da ne ponove njegovu grešku. On je na kraju našao sreću van Crne Gore", kaže dotorka Aleksandra Marjanović iz Savjetovališta za HIV.

Nemanja Živaljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније