Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

28. 11. 2019. 16:12 >> 16:12
2

U 2020.

Za rad stranaca 20.450 dozvola

Vlada je danas odredila kvotu od 20,45 hiljada dozvola za privremeni boravak i rad stranaca u narednoj godini, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

On je rekao da se Vlada odlučila da za narednu godinu predloži isti broj radnih dozvola kao što je bio za ovu godinu, a to je 20,45 hiljada.

“Pet hiljada radnih dozvola ostavljeno u rezervi, a ostale su podijeljene na način što je za zapošljavlanje stranaca opredijeljeno 11,82 hiljade dozvola, a za sezonsko zapošljavanje 3,63 hiljade”, kazao je Purišić nakon sjednice Vlade na kojoj je usvojen Predlog odluke o godišnjem broju dozvola za privremeni boravak i rada stranaca za narednu godinu.

On je dodao da je u dosadašnjem periodu ove godine istrošena opredijeljena kvota za zapošljavanje stranaca u iznosu od 72 odsto.

Purišić je naveo da je 75 odsto istrošeno dozvola za zapošljavanje stranaca, a 64 odsto za sezonsko zapošljavanje.

“Oko 10,2 hiljade stranaca je zaposleno van kvote, na krupnim infrastrukturnim projektima”, zaključio je Purišić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније