Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 11. 2019. 11:35 >> 11:47

SA ČLANOVIMA INSTITUTA

Vujanović kod pape u Vatikanu

Papa Franjo primio je u Vatikanu članove Međunarodnog instituta Nizami Gandžavi među kojima je i bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Vujanović je sa Međunarodnim institutom u dvodnevnoj posjeti Rimu. Ranije predsjednike država i vlada koji su članovi ovog Instituta, a čiji je Vujanović član borda, danas je u Vatikanu primio Sveti otac Franjo.

“Zahvalan sam vam na naporu da se suočite sa glavnim izazovima današnjice u cilju promovisanju mira kroz dijalog i međusobno poštovanje,  inspirišući se velikim Persijskim poetom iz dvanaestog vijeka po kojem Fondacija nosi ime”, kazao je papa Franjo.

“Vi to činite stavljajući u službu globalne zajednice vrijednosti i iskustva stečena na  važnim pozicijama koje ste imali u svojim državama. Želim vam i odlične rezultate u borbi sa izazovom klimatskih promjena”, dodao je on.

On je ohrabrio članove Instituta da nastave te napore.

"Ubijeđen da je kultura dijaloga pravi put, uzajamno sarađivanje pravi način ophođenja, a uzajamno razumijevanje metod uz pomoć kojeg se razvija bratstvu izmedju ljudi i naroda”, zaključio je poglavar Rimokatoličke crkve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније