Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

27. 11. 2019. 18:30 >> 18:30
1

ALBANSKOM STANOVNIŠTVU

Opština Bar će donirati 20.000 eura

Opština Bar doniraće 20 hiljada eura pomoći za stanovnike područja pogođenih nizom katastrofalnih zemljotresa u Albaniji, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Kako je najavljeno iz barske Opštine, Predlog odluke o donaciji novca biće razmatran na prvom narednom zasjedanju Skupštine opštine Bar, 4. decembra.

“Opština Bar u ime svih sugrađana upućuje duboko saučešće porodicama nastradalih i iskrene želje za što brži oporavak povrijeđenih, kao i saosjećanja sa onima koji su u zemljotresima ostali bez svojih domova”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Direktorat za vanredne situacije je rano jutros okupio 18 članova tima iz nekoliko crnogorskih gradova kao i šest pripadnika Direktorata za vanredne situacije, koji su se vozilima i pratećom opremom uputili prema ugroženom području.

“Iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, kao ispomoć kolegama, rano jutros u humanitarnu misiju spašavanja krenuo je i Aco Vulević, vođa nacionalnog USAR tima i član Nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina”, saopštili su iz Opštine.

Dodaje se da je podrška kolegama u Albaniji u ovom trenutku najpotrebnija i Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar je spremna da pruži podršku u vidu vozila i spasilaca kako bi pomogli ugroženom stanovnišvu Albanije prilikom spašavanja ljudskih života i saniranja posljedica nakon jakog zemljotresa.

“Tragedija u Draču i okolnim mjestima vratila je sjećanja stanovnika Bara na katastrofalni zemljotres iz 1979. kada je Bar pretrpio ogromne gubitke u ljudskim životima i materijalnim dobrima, ali podsjetio i na solidarnost svih naroda i narodnosti tadašnje Jugoslavije, kao i mnogih zemalja iz regiona i svijeta, čija je pomoć značajno pomogla za brzo otklanjanje posljedica zemljotresa”, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније