Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

27. 11. 2019. 11:54   >>  11:53 2

IZ URA-E PORUČILI

Krivične prijave zbog gradnje u Miločerskom parku

Ukoliko izostane reakcija Vlade Crne Gore i njenog predsjednika Duška Markovića, zbog nelegalne gradnje i sječe stabala u Miločerskom parku, investitora "Adriatic properties", budvanska URA će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera i svh odgovornih lica u ovom slučaju, saopštio je danas Blažo Rađenović, član Predsjedništva URA i član budvanskog odbora ove stranke.

Kako je istakao Rađenović, ako se nadležni u državnoj vlasti ogluše o zahtjeve građana iskazane na građanskom protestu, podnijeće krivične prijave protiv svih odgovornih i neće dozvoliti da Vlada uništava jedini preostali zeleni kutak budvanske rivijere.

On objašnjava da je firma "Adriatik properties" uzela u zakup, ne i u vlasništvo kompleks Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu, podnijela zahtjev prema Opštini Budva za obračun i naplatu komunalija, koji je jedan od neophodnih akata za izdavanje rješenja o prijavi gradnje.

"Taj zahtjev je odbijen od Opštine Budva i firma Adriatic properties nema pravo da počne sa izvođenjem radova i to iz dva osnovna razloga. Prvi je to što se od Upravnog suda čekao odgovor na zahtjev da Opština Budva bude stranka u postupku, a drugi je Deklaracija o zaštiti Miločerskog parka koju su potpisali svi odbornici u SO Budva, dakle i pozicije i opozicije", napominje Rađenović.

On ističe i da shodno zakonu o izgradnji, Vlada može zaključkom odobriti izvođenje pripremnih radova za turističke komplekse sa pet i više zvjezdica što, kako kaže, ovdje nije slučaj, jer iz projekta izgradnje se jasno vidi da će ovaj kompleks u jednom dijelu imati stanove za prodaju.

"Nama iz URE je već odavno jasno, i na to smo ukazivali, da fingirani gubitak od 77 miliona eura koji iz godine u godinu prikazuje firma 'Adriatic properties' je isključivo u svrhu da bi firma opravdala projekat izgradnje stanova za tržiste u Miločerskom parku", pojašnjava Rađenović.

Kategoričan je da ovakav scenario zajedno sa građanima neće dozvoliti i da će se boriti za očuvanje jedinog preostalog zelenog pojasa na budvanskoj rivijeri.

"Stabla borova, čempresa i drugih drveća koje su dželati do sad posjekli nijesu stabla niti jedne političke partije već stabla svih građana Crne Gore i pripadaju samo njima. Mi ćemo pored krivičnih prijava koje planiramo da podnesemo ukoliko ne stopiraju dalju devastaciju Miločerskog parka nastaviti okupljanja i proteste sve dok ne zaustavimo ovaj zločin u prirodi. U krajnjem ćemo blokirati saobraćaj sa obje strane ulaska u Miločerski park", poručuje Rađenović.

On je medijima jutros dostavio i novi video material u kojem se vidi da su radovi u Miločerskom parku u toku.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније