Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 11. 2019. 08:44 >> 08:45
1

75 GODINA

Radio CG istinska crnogorska institucija

Uprkos tehnološkoj revoluciji Radio Crne Gore zadržao je vrijednu poziciju na crnogorskoj i regionalnoj mediskoj sceni.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kaže da je Nacionani radio prava crnogorska institucija.

“Danas Radio ima ogromnu konkurenciju, i u drugim radijima i u televizijama i u mnogim drugim medijima, ali i pored svega toga ja vas uvijek rado slušam. Uvijek sam bio veoma zadovoljan kada imam priliku da gostujem na Radiju Crne Gore, zato što zaista za Radio Crne Gore mogu reći da ga smatram pravom istinskom crnogorskom institucijom", rekao je Brajović.

Predsjednik CANU, prof. dr Dragan Vukčević, ukazuje na značaj veoma dobre saradnje dvije institucije, uz ocjenu da je 75 godina trajanja nacionalnog Radija jubilej vrijedan poštovanja.

"Vaša kuća je starija od naše institucije, jer Akademija je osnovana 1971., a Radio je postojao i prije toga. 75 godina otkako izvještavate građane Crne Gore o najznačajnijim događajima u oblasti kulture, poitike, nauke, ekonomije i ostalih značajnih oblasti društvenog života. I vi i mi smo dužni ovoj državi i građanima Crne Gore”, poručuje Vukčević.

Vjerni arhivar i dokumentarista svega onoga najboljeg što Crna Gora jeste u istorijskom, državnom i duhovnom izrazu, to je Radio Crne Gore, kaže direktor Direktorata za medije mr Željko Rutović.

"Sa ponosom možemo kazati da je Radio Crne Gore jedno osobeno nacionalno blago, kog sa već kazanim ponosom treba čuvati, treba unapređivati, treba transferisati budućim generacijama bez obzira na najnovije tehnološke izazove. Sa Radijom trajemo, sa Radijom tragamo. Kažem, da našeg bića ima i biće sa Radijom Crne Gore, kao vjernim svjedokom i vjernim arhivarom i dokumentaristom svega onoga što Crna Gora jeste u svom najboljem istorijskom, državnom i duhovnom izrazu", naglašava Rutović.

Mjesto našeg Radija u Javnom servisu trebalo bi da bude mnogo boljie, smatra predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić.

"Svi članovi Savjeta jednoglasno cijene da je Radio Crne Gore najbolji medij u Crnoj Gori. Definitivno smo bili na stavu da je to najbolja radio stanica, ali i medij koji zaslužuje mnogo više pažnje nego što je ima i u samoj kući i ukupnoj javnosti. Radio ima sposobnosti i kadrovske i ljudske, intelektualne i nakon 27.11. i infrastrukturne da adekvatno odgovori zahtjevima”, kaže Jovetić.

Predsjednik komisije za pritužbe i žalbe Milan Radović ukazuje na veliko povjerenje slušalaca.

"Od 2014. koliko sam član Savjeta RTCG, nikada nijesmo imali ni jednu pritužbu na rad Radija Crne Gore. Po ocjenama članova Savjeta, rekao bih i slušalaca pripada u samom vrhu medija u Crnoj Gori i po objektivnosti i po brzini i po kvalitetu ukupnog rada”, ističe Radović.

Poruke za jubilej uputio je i generalni direktor RTCG Božidar Šundić.

"27. novembra dana velikih jubileja, 75 godina Radija i 55 godina Televizije, nastaje nova epoha na medijskom nebu Crne Gore. I koristim ovu priliku da svim zaposlenima i slušaocima Radija Crne Gore čestitam 27. novembar sa željom da budemo u budućnosti još slušaniji, gledaniji i čitaniji”, poručio je Šundić.

Digitalizacija, nova programska šema, savremeni radijski izraz - to je Radio Crne Gore u budućnosti, rekao je direktor RCG Budimir Raičević.

"Od ovog 27. novembra svečano ulazimo u digitalnu eru sistema koji omogućava vrhunski zvuk govornih i muzičkih sadržaja. Tehnika će tako podržati i osnažiti izgovorenu riječ posebno što ćemo blagovremeno i postupno pripodobiti programsku šemu raznovrsnog sadržaja u skladu sa programskim smjernicama Javnog servisa, a u interesu građana Crne Gore, zbog kojih postojimo i radimo”, naglašava Raičević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније