Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

26. 11. 2019. 17:18 >> 17:15

SINDIKAT SAOPŠTIO

Najbolji poslovni rezultati NPCG od osnivanja

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) postavljeno je na zdrave finansijske osnove i bilježi najbolje poslovne rezultate od osnivanja, ocijenili su iz Sindikata te kompanije.

Iz Sindikata su kazali da nakon više medijskih nastupa i performansa pojedinaca iz Koalicije za održivi razvoj (KOR), osjećaju moralnu obavezu i dužnost da demantuju „tendeciozne navode i neistine kojima se služe“.

KOR zatražila je ostavku direktora JPNPCG Elvira Klice zbog "katastrofalnog stanja u svim parkovima".

"Insistiraćemo da se svi netačni navodi izneseni ovih dana i proteklih mjeseci prezentuju javnosti zbog svih zaposlenih u Nacionalnim parkovima, njihovih porodica, ali i onih kojih treba da naslijede ono sa čime mi danas upravljamo i šta nam je povjereno na čuvanje“, rekli su iz Sindikata.

Kako su naveli, sve pojedince i nevladine organizacije doživljavaju kao partnere na zajedničkom poslu.

„U svakom momentu smo im dostupni za razgovor, prezentovanje činjenica, dokumenata i sugestija čiju realizaciju ćemo zajednički pratiti. Međutim, podmetanja, tendeciozne, netačne i zlonamjerne ocjene moramo demantovati, kako zbog nas samih, tako i zbog građana Crne Gore“, rekli su iz Sindikata.

Oni su ukazali na pozitivan finanskijski saldo na kraju prošle i ove godine, što je za posledicu imalo konkretne benefite za zaposlene i to preduzeće.

„JPNPCG je postavljeno na zdrave finansijske osnove i bilježi najbolje poslovne rezultate od osnivanja, između ostalog zbog domaćinskog poslovanja i ispunjavanja svih preporuka Državne revizorske institucije (DRI) iz 2015. godine i drugih eksternih revizija“, navodi se u reagovanju.

Ističe se da je plaćeno više od 400 hiljada eura obaveza poreza i doprinosa na osnovu reprograma i drugih obaveza iz ranijeg perioda.

„Više od 600 hiljada eura je uloženo u osnovna sredstva i razvoj turističke infrastrukture za protekle dvije godine, što nikada ranije nije bio slučaj, u tom cilju mnogo je urađeno i nastavljamo sa obezbjeđivanjem najboljih materijalno – tehničkih sredstava i unapređenja uslova za rad fizičke zaštite“, poručili su iz Sindikata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније