Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 11. 2019. 15:30 >> 15:29
4

AKCIJA

Vojska počela pošumljavanje Sinjajevine

Stopedeset pripadnika Vojske Crne Gore danas je na Sinjajevini zasadilo 3.000 sadnica bora i smrče.

Mjesto Savina voda na toj planini posjetili su tim povodom ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić.

Bošković je kazao da je to tek početak akcije koja je dogovorena sa Opštinom Kolašin, Ministarstvom poljoprivrede i Upravom za šume.

"U planu nam je da 100 hiljada sadnica zasadimo u narednom periodu, naravno, kako to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Sve to u cilju pošumljavanja i davanja potpuno drugačijeg izgleda Sinjajevini, kako bi ona mogla da živi i nekim drugim životom," kazao je Bošković.

On je kazao da vjeruje da će akcija naići na pozitivan odjek, prije svega, kod ljudi koji žive na Sinjajevini, ali i turista koji je obilaze.

"U narednom periodu ćemo sa udruženjima stočara, Ministarstvom poljoprivrede i sa opštinama realizovati i druge akcije kako bismo ovu planinu, kako smo i obećali, kada smo je definisali kao vježbovno-strelišni poligon, iskoristili na najbolji mogući način, zajedno sa stanovnicima ovog kraja," najavio je ministar.

Svoj doprinos dali su vojnici iz više crnogorskih gradova.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније