Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 11. 2019. 12:45 >> 12:50

KOLEGIJUM ZA PREGOVORE

Evropska agenda nema alternativu

Crna Gora će nastaviti intenzivno da radi na ispunjavanju svoje evropske agende i preuzetih zadataka i aktivnosti u cilju što kvalitetnijeg ispunjenja reformskih procesa u svim oblastima, zaključeno je danas na Kolegijumu za pregovore, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

"Važno je da pokažemo kapacitet, snagu i posvećenost reformama. Razumijemo evropski kontekst i njihovu potrebu unutrašnje konsolidacije, ali naša evropska agenda neće i ne može imati alternativu", rekao je premijer Marković.

Trajni fokus u pregovaračkom procesu, rekao je Marković, ostaje na korpusu vladavine prava, ali ne manja pažnja i energija treba da budu usmjerene na ispunjavanje završnih mjerila i preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja za Crnu Goru i u ostalim oblastima pregovora.

Pozdravljeno je ispunjavanje zaključaka Kolegijuma o novom, dinamičnijem i transparentnijem načinu rada. U tom kontekstu, ukazano je na objavljivanje zapisnika sa sastanaka radnih grupa i intenzivniju komunikaciju sa predstavnicima civilnog sektora.

Na sjednici je dogovoreno i da se do kraja godine pripremi Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, streteški dokument koji će, sagledavajući dinimačano i kontinuirano unapređenje evropskog zakonodavstva, dati okvir za djelovanje na planu evropskih integracija naše države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније