Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

24. 11. 2019. 15:51 >> 16:42
1

NEKO VRIJEME

Poskupljenje vode ipak na čekanju

Najavljeno poskupljenje vode koje će značiti iste cijene za građane i preduzeća, predviđa novi Zakon o komunalnim djetnostima. Dok u Centru za zaštitu potrošaca kažu da je izjednačavanje cijena za građane i preduzeća neopravdano, u Glavnom gradu smatraju da sa donošenjem ovakve odluke ipak treba sačekati. Smatraju da odluku treba odgoditi na pet godina, i kažu da i kada dođe do poskupljenja biće neosjetno.

I na samu pomen poskupljenja vode građani negoduju. U podgoričkom Vodovodu imaju razumijevanja za zabrinutost građana.

"Ono što nas je sve zabrinulo jeste na neki način i mogucnost i priuštivost obicnog građanina da u narednih pet godina bude stavljen u isti položaj kao i privredno društvo i da ta diskrepanca između cijene privrednog društva i običnog građanina bude izjednačena", kazao je za TVCG Filip Makrid, direktor Vodovoda Podgorica.

Sličnog su mišljenja i u Cntru za zaštitu potrošača. Satraju da je neopravdana jedinstvena cijena za one koji piju vodu i one koji na njoj zarađuju.

"Svi potrošači imaju potrebu da svakodnevno piju i koriste vodu za redovno funkcionisanje u svakodnevnom životu, dok s druge strane, pravna lica koriste vodu radi obavljanja svoje poslovne djelatnosti u komercijalne svrhe", kaže Jasna Božović iz Centra za zaštitu potrošača.

U Glavnom gradu smatraju da sa donošenjem ovakve odluke ipak treba sačekati, preciznije, da odluku treba odgoditi na pet godina.

"Ne treba ljudi da strahuju od toga, to će se vrlo malo osjetili na računima, euro do dva na mjesečnom nivo, što, računam, da svi možemo da podnesdemo vodeći se nekim opštim interesom dugoročnog razvoja Podgorice", kazao je nedavno gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković gostujući u Dnevniku TVCG.

Sve ovo ne znači da će od odluke odustati.

"Mi smo kazali da smo mišljenja da treba korigovati cijene iako je to politički nepopularno i sigurno ćemo izgubiti neke poene", rekao je Vuković.

Sve u svemu, ono što je u ovom trenutku sigurno je da poskupljenja neće biti. Makar za neko vrijeme.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније