Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2013. 13:23   >>  13:40 2

ZVONKO PAVIĆEVIĆ

Poslanici nijesu zaslužili ni platu koju primaju

Poslanici bi novac, koji su dobili za učešće u radnim tijelima, trebalo da usmjere za pomoć određenim ustanovama, ocijenio je zamjenik generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Zvonko Pavićević, navodeći da smatra da nijesu zaslužili ni platu koju primaju.

Članovi Ustavnog odbora su za rad na izmjenama Ustava dobili po 1.500 eura, a isto toliko dobili su i za rad u Anketnom odboru za utvrđivanje činjenica u vezi sa aferom Snimak.

Pavićević je agenciji MINA rekao da su u USSCG, i da nije ekonomska kriza, protiv toga da narodni poslanici koji, kako je rekao, ionako imaju dobre plate, dobijaju dodatni novac za rad u skupštinskim odborima.

To, kako smatra, pokazuje da se ne vodi računa o teškoj ekonomskoj situaciji i da se u Skupštini, kao i u drugim državnim organima, plate prikazuju na jedan način. »A da, kroz radne komisije, po nekoliko puta budu veća primanja funkcionera u Crnoj Gori«.

»Mislim da je glavna krivica na predsjedniku Skupštine, generalnom sekretaru i rukovodstvu Skupštine Crne Gore, koji ne smiju tako nešto da dozvole«, rekao je Pavićević.

On smatra da je novac koji je tri ili četiri puta veći od prosječne plate građanina Crne Gore, dovoljan za sav rad.

»A o radu i rezultatima poslanika možemo komentrisati, narod vidi koliko rade i koliko su truda uložili. Po mom sudu, nijesu čak ni onu platu koju primaju zaslužili«, rekao je Pavićević.

Kako je kazao, jedini ispravan potez bio bi da se novac zarađen u radnim tijelima preusmjeri u neku vaspitno obrazovnu ustanovu, pomoć djeci sa hendikepom ili nekoj ustanovi koja se bavi zaštitom ranjivih grupa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније