Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2013. 11:30   >>  11:31 8

REAGOVANJE

Ćalović Subotiću: Mjesto vam je pred sudom

“Umjesto da odgovara pred nezavisnim sudovima, Stanko Subotić, čije bogastvo je proizvod ratnih i nesrećnih devedesetih, je danas na slobodi, a obebjeđuju ga službenici policije“, navodi u svom reagovanju, izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović.

Juče je biznismen Stanko Subotić, preko advokata, reagovao na fotografiju, objavljenu u dnevnicima Dan i Vijesti, autorke Vanje Ćalović, nastalu tokom Subotićevog ručka u restoranu „Leonardo“. „Tokom privatnog ručka, sa susjednog stola osoba pod imenom Vanja Ćalović počela je da nepristojnim ponašanjem, dobacivanjem, provociranjem, vidljivo nasilnim neovlašćenim fotografisanjem  mobilnim telefonom uznemirava osobe za stolom za kojim sam sjedio“, naveo je Subotić, dodajući da će reagovanje uputiti vladama zemalja koje finansiraju te listove i autorku fotografije, Vanju Ćalović.

„U tako poremećenom sistemu, građani imaju dužnost i obavezu da rade ono što je u pravnim državama posao policijskih i pravosudnih organa, jer će svaka njihova fotografija, dokument ili evidentirani kontakt sa predstavnicima korumpiranih političara, biti dokaz u sudskom postupku, kada Crna Gora zaista krene da se bori protiv organizovanog kriminala“, navela je danas Ćalović, u reagovanju integralno objavljenom na portalu Vijesti.

„Zato sam fotografisala Stanka Subotića koga više zemalja sumnjiči za organizovani kriminal, a njegova fotografija je godinama krasila sajt Interpola“, navela je izvršna direktorica MANS-a, dodajući da „takvim licima osumnjičenim za takva krivična djela svako normalno ponašanje odgovornih građana koji traže da kriminalci završe u zatvoru predstavlja zadiranje u njihovu privatnost i smatraju ga nevaspitanim“.

Ona dalje konstatuje da „ipak, izostanak njegove brutalne fizičke reakcije na licu mjesta pokazuje da je i on svjestan da su njegovi politički zaštitnici sve slabiji. Zato, umjesto nasilja, saopštenjima za medije, koja su ispod svakog intelektualnog nivoa, iskazuje svoju nemoć i primitivizam kao odliku podzemlja koje ga je stvorilo“.

Ćalović zaključuje da „zbog toga građani ne treba više da se plaše da objelodane podatke o osumnjičenima za organizovani kriminal i mafijaško udruživanje, pa ih pozivam da sve dokaze o tome dostave MANS-u, a mi ćemo se boriti da inkriminisana lica imaju pravedno i efikasno suđenje”.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније