Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG

22. 11. 2019. 15:59   >>  19:36 29

CAREVIĆ SAOPŠTIO

Himna skraćena zbog tehničke greške

Odbornici DPS-a, Crnogorske, SDP-a i član predsjedništva URA Blažo Rađenović napustili su svečanu sjednicu povodom Dana Opštine Budva, jer je počela skraćenom himnom, koja je trajala nepuni minut. Nakon intoniranja skraćene verzije u salu su ušli jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i menadžer Opštine Budva Milo Božović. U DPS-u su ogorčeni zbog ovakvog nepoštovanja državne himne, a predsjednik Opštine Marko Carević saopštio da se dogodila tehnička greška.

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić kazao je da su ogorčeni zbog zakvog nepoštovanja državne himne, a predsjednik Opštine Marko Carević saopštio je da se dogodila tehnička greška.

"Pa evo iskreno, ovako je to ispalo, vjerovatno je tehnika zatajila, to nije bio dogovor barem kada sam ja u pitanju. Svima je poznat moj stav kada je to u pitanju, žao mi je, predpostavljam da je tehnika u pitanju. Sad ništa ne možemo, ali ćemo sigurno vidjeti koji je razlog, nepoštovanje nije sigurno, barem kada sam ja u pitanju", rekao je Carević.

"Ja sam malo iznenađen, nadamo se da ćemo u budućem periodu biti malo oprezniji, da se to ne bi dešavalo. Ne treba praviti dramu, nije bila namjera, desi se", istakao je on.

 Carević: Vratili gotovo 30 miliona duga

Na svečanoj sjednici predjsednik Opštine Budva Marko Carević poručio je da Budva postaje grad za sve njene građane.

Svaki grad, svaka lokalna samouprava, kako je kazao Carević, počiva na tri stuba: infrastruktura, kultura i finansije, a temelj ta tri stuba ono bez čega grad nije grad jesu ljudi.

"Ova četiri elementa su bili i ostali moj orjentir u upravljanju gradom", naglasio je on, dodajući da je, prije nego su preuzeli vlast, Opština Budva bila u finansijskim dugovima, neefikasna i netransparentna.

"Nakon što smo preuzeli odgovornost za upravljanje gradom, konsolidovali smo javne finansije i vratili gotovo 30 miliona duga koji smo naslijedili. Finansijska konsolidacija koju smo postigli značila je i prekid prakse da se zaposlenima u lokalnoj upravi ne isplaćuju zarade i doprinosi. Sada, svakog prvog u mjesecu, svakom zaposlenom redovno isplaćujemo zaradu, redovno podmirijumeo zaostali poreski dug i preko toga ostvarujemo suficit u budžetu.”, naveo je Carević.

On je saopštio da su finansije Opštine Budva u ovom trenutku stabilne kao i funkcionisanje lokalne uprave.

“I ove godine, ostvarili smo pozitivan rebalans budžeta, što dodatno potvrđuje da radimo odgovorno, savjesno i pošteno. Ono što nas posebno čini ponosnim na sve što smo uradili u proteklom periodu jeste to što iza nas ne stoje afere već konkretni rezultati rada u korist naših građana", kazao je Carević.

 

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније