Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2013. 10:26 >> 10:26

BICIKLISTIČKA TURA

„Dan bez automobila“ u Podgorici

Biciklističkom turom kroz Podgoricu danas će biti obilježen "Dan bez automobila". Na svjetski dan bez automobila se, širi centri brojnih evropskih i svjetskih gradova pretvaraju u pješačke zone.

Kako su naveli organizatori akcije u Podgorici, Biciklo.me, ovim projektom se u Crnoj Gori želi se podići svijest o uticaju vožnje bicikla na zaštitu životne sredine.

Biciklisti će krenuti sa Trga republike u 17 sati, Ulicom slobode u pravcu pošte, zatim  će nastaviti bulevarom Sv. Petra Cetinjskog, bulevarom Mihaila Lalića do kraja Bloka 5 (tj. do početka ulice Meše Selimovića).

Odatle će se biciklisti okrenuti polukružno i vratiti bulevarom Mihaila Lalića do Premier hotela, potom desno u Džordža Vašingtona, Bulevarom revolucije, pored američke ambasade, preko Union bridge-a, zatim skreću lijevo kod Trgovinske škole, pa do Trga republike, gdje se završava tura.

Problemi zbog neodgovorne upotrebe automobila u gradovima, kao što su zagađenje vazduha, buka i saobraćajna zagušenost, podstakli su 2000. pokretanje Dana bez automobila, iz čega je dvije godine kasnije izrasla i  Evropska nedjelja kretanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније