Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Radio Jadran/rtcg.me ]

21. 11. 2019. 17:05   >>  17:37

DAN OPŠTINE KOTOR

U nove projekte ulažu 50 miliona eura

U Kotoru je danas proslavlja Dan opštine. Prvi čovjek Opštine Željko Aprcović poručio je da prioritet mora biti konstatan razvoj Kotora.

Svi projekti u Opštini Kotor se realizuju određenom dinamikom i kompatibilni su sa onim šta je lokalna administracija planirala da uradi, poručio je Aprcović.

On se pohvalio i da su za samo četiri mjeseca vlasti obnovili saradnju sa Vladom Crne Gore sa čijim predsvnicima je dogovorena relazacija projekata vrijednih više od 50 miliona eura.

Od značajnijih planiranih investicija u narednom periodu Aprcović izdvaja izgradnju podzemnog pješačkog prelaza, ispred gradskih bedema i objekta Lučke kapetanije.

Odluku o izgradnji izglasao je lokalni parlament, a procijenjena vrijednost investicije je oko milion 630 hiljada eura, dok prihvaćena ponuda izvođača iznosi nešto manje od milion 390 hiljada eura. Rok za završetak radova je sto trideset dana.

Najavio je konačno rekonstrukciju zatvorenog bezena “Nikša Bućin” u Škaljarima do polovine marta sljedeće godine.

Projektantska procjena svih radova na bazenu u Kotoru iznosi 4,5 miliona eura, a finansira se iz kapitalnog budžeta Crne Gore.

Takođe, intenzivirani su radovi na novoj sportskoj dvorani u Škaljarima. Razgovori su nastavljeni sa predstavnicima Erlanga iz Nikšića, kako bi se pristupilo zatvaranju samog objekta i izvođenju zanatskih radova.

Obezbijeđena su finansijska sredstva preko WBIF-a (Fonda za zapadni Balkan) za poboljšanje vodovodnog sitema u naseljima Risan i Perast, te sistema vodosnandijevanja na dionici Stoliv- Prčanj- Muo.

“Stvoreni su uslovi i za komunalno opremanje lokaliteta Bigova Bay i pojednih naselja Donjeg Grblja u vrijednosti 15 miliona eura”, kazao je Aprcović.

On je čestitao dobitnici Novembarske nagrade Kotora, Vlasti Mandić, građanima Dan Opštine, a vjernicima koji slave Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније