Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 11. 2019. 08:53 >> 10:03
3

KOVAČEVIĆ POJASNILA

Izmještanje farme iz Spuža krajnja mjera

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da je izmještanje farme kompanije Niksen Čavor u Spužu krajnja mjera, te da je vlasniku Draganu Čavoru dat rok da se neprijatni miris smanji na najmanju moguću mjeru.

 

Kovačević je u Jutarnjem programu RTCG rekla da kompanija Niksen Čavor mora da ispoštuje sve standarde koji važe za proizvodnju.

"On je krenuo da radi otklanjanje nedostataka. Dogovorili smo da inspekcija utvrdi rok da se miris koji ide sa farme smanji na najmanju moguću mjeru", rekla je Kovačević.

Ona je istakla da je jedan od problema ispuštanje njegovih otpadnih voda u Zetu, a drugi se tiče zagađivanja i problema koji imaju građani Spuža.

"Ako to gdin Čavor ne uradi, onda će vjerovatno državni organi preduzeti druge konkretne mjere. Ne bih sada razgovarala o izmještanju farme, to je krajnja mjera i to ne bi bilo dobro. Mi nijesmo protiv poslovanja Čavora, nijesmo protiv privrednih subjekata, već samo da se poštuje zakon", rekla je Kovačević.

Radiće, kako kaže, zajedno s građanima, kako bi se Čavoru i Pantomarketu da jedan primjeren rok.

"A rokovi su već određeni. Ako se ne budu poštovali, inspekcije će odraditi svoj dio posla", rekla je Kovačević. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније